Home » Over » Achtergrond

Waar ik rekening mee houd.

Gezond leven, goed eten, voldoende sporten. Voor iedereen persoonlijk. 

Voor mij houdt dat in:

  • Dagelijks minimaal 500 gram groente
  • Intermittent Fasting -  16/8 schema
  • Minimaal 100 gram eiwitten per dag
  • Minimaal 5 dagen per week sporten
  • 10.000 stappen per dag
  • Géén voedselverspilling, alles gaat op! :) Kliekjes? Daar verzin ik wel iets mee.
  • 80/20 Clean Eating

 

Iedereen is ergens begonnen

Er gaan tegeltjes wijsheden rond alla 'Abs are made in the kitchen', daar geloof ik ook volledig in. Het één sluit het ander natuurlijk niet uit. Medio 2014/2015 ben ik begonnen met hardlopen, dit was ook de tijd dat ik mij ging verdiepen in gezonder* eten. 

Mijn eerste hardlooppoging vergeet ik nooit meer. Ik was niet in staat om het beginnersschema, van 8 keer 1 minuut 'rennen' met 1 minuut wandelen, te volbrengen. Ik kon met mijn (toen nog luie ) lijf niet eens 1 minuut rennen?!. Inmiddels ren ik 1000 km per jaar, ben ik geregeld in het krachthonk te vinden en ren ik graag wedstrijden als de Dam tot Damloop en de halve marathon van Amsterdam.

 

Momenteel ben ik druk in training voor mijn eerste marathon.(De Marathon is inmiddels gelopen! 42.2 K Binnen de magische vier uur in november 2020!) Samengevat, ze is van ver gekomen.

Het blijft lastig om aan te horen als iemand zegt, "oh ik kan echt niet rennen, ik heb het geprobeerd, mijn lijf kan dat gewoon niet". Mijn eigen moeilijke start, stapje voor stapje naar de conditie van nu, vind ik een mooi voorbeeld van:  Kan niet, bestaat niet-.

Wil je ook beginnen met hardlopen, maar weet je niet goed hoe de eerste stapjes gezet moeten worden. Ik deel graag mijn eerste schema.

 

*Het startpunt van gezonder eten bestond toen volledig uit de Paleo gedachte, nog steeds geloof ik in de instelling dat wij met onze voeding en leefstijl meer zouden moeten kijken naar onze voorouders, de jagers en de verzamelaars.  Hieraan gelinkt is ook mijn intermittent fasting eetschema. Dit doe ik sinds mei 2019 en (los van vakanties met hotelontbijtjes). Ik voel mij hier erg goed bij.