Home » Recepten » Salade niçoise

Salade niçoise

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 06:00

Een salade is pas geslaagd wanneer er geen broodje bij nodig is. Dit is er zo één!

De salade niçoise is een heerlijke combinatie van groente, vis en ei. Er gaan al vele versies van deze klassieker rond op het internet, mijn versie bevat extra tonijn, groenten en géén krieltjes of pasta.
Knapperige groenten, een zacht eitje en wat zout van de ansjovis maakt het een smakelijk gerecht. Lekker als lunch of diner op een warme dag.

Gebruik als dressing een goede extra verge olijfolie.


Ingrediënten voor 1 portie.

  • 200 gr sperziebonen
  • 112 gr tonijn (1 uitgelekt blikje Rio Mare-waterbasis)
  • 1 ei
  • 1/2 kleine rode ui, in dunne ringetjes
  • 50 gr snoeptomaatjes, in partjes
  • 100 gr ijsbergsla, in reepjes
  • 60 gr zwarte olijven, in partjes
  • 25 gr ansjovisfilet (goed uitgelekt en fijn gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • balsamicoazijn

Maak de sperziebonen schoon en snij in 2 of 3 stukken. Hapklaar voor in de salade. Kook deze beetgaar.
Kook het eitje half hard/zacht. Wanneer ik deze in dezelfde pan als de sperziebonen kook zijn zij beide tegelijk klaar, het eitje mooi zacht en de sperziebonen knapperig.

Neem een diepe kom en leg hier de ijsbergsla in, voeg alle andere ingrediënten toe en sluit af met olijfolie en balsamicoazijn. 

Kruid naar smaak met gemalen peper en zout.

 

496 Kcal C.13 F.25 P.48


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.