Home » Recepten » Kedgeree met Makreel

Kedgeree met Makreel

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 om 22:30

Kedgeree is een Indiaas rijstgerecht met makreel, mijn editie is door de jaren heen zo aangepast dat het vast geen 'rijstgerecht meer mag heten. Waarschijnlijk ook geen kedgeree.

Indiase Kedgeree wordt van oorsprong meestal als ontbijt gegeten, bij ons thuis komt deze toch wel iedere twee weken terug als lunch of diner.

Ook naar werk is dit een makkelijke box om mee te nemen, hij 'riekt' wel een beetje dus goed om tegenwoordig de collega's op 1,5 meter afstand te houden. ;)


De ingrediënten wisselen vaak, net wat er op dat moment voorhanden is, maar altijd met kurkuma-rijst, sperziebonen, wortel, makreel en een gekookt ei.
Ingrediënten voor 1 salade

  • 100 gram (in kurkuma en kerrie) gekookte rijst
  • 150 gram wortel in kleine stukjes
  • 100 gram gekookte sperziebonen
  • 75 gram gerookte makreelfilet
  • 1 gekookte ei
  • Peper, zout, knoflookpoeder, kerrie, peterselie, koriander
    • Sambal, mango chutney

 

*variaties met blokjes bleekselderij, witlof, mais en bonen.

Eerlijk is eerlijk, dit is een flinke maaltijd. Ik vind dit gerecht zo smaakvol dat ik mij er graag een beetje mee volprop.:)

 

Mix alle ingrediënten in willekeurige volgorde in een kom. Kruid naar wens met extra kerrie en kurkuma, peper, zout, sambal en koriander.

Voedingswaarde 

542 Kcal C.38 F.29 P.28


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.