Home » Recepten » Stevige Bloemkoolpizza

Stevige Bloemkoolpizza

Gepubliceerd op 21 augustus 2020 om 20:55

Met één hele bloemkool (+/- 700 gram) maakte ik twee Pizza's, één per persoon. We kwamen tot de conclusie dat twee stuks per persoon beter was geweest..(komt wel op!) Volgende keer twee bloemkolen kopen dus.

Al tig keer heb ik een bloemkoolpizza gemaakt. Telkens was ik te lui om halverwege de oventijd de pizza om te keren. 

Of het nu door het omkeren komt of het gebruik van feta ipv gewone kaas durf ik niet te zeggen, maar deze pizza was super stevig. Zo stevig dat je de pizza gewoon in vier stukken kan snijden en met de hand kan oppeuzelen.

 

 

Ingrediënten voor 1 pizza incl. topping

  • 350 gr bloemkool
  • 1 ei
  • 25 gr Feta
  • Italiaanse kruiden, zout
  • 20 gr tomatenpuree
  • 10 gr Grana padano (elke kaas kan)
  • 1/4 rode ui
  • 50 gr vegan spekjes (Lidl) (of kip,ham, tonijn)

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak, snij of rasp de bloemkool naar 'rijst' bak deze voor 15 tot 20 minuten in een pan. We willen zoveel mogelijk vocht eruit bakken. Laat deze kort in de pan afkoelen en schep de rijst hierna in een notendoek of theedoek. Knijp en druk nu al het vocht uit de bloemkoolrijst. 

 

Wanneer je geen vocht meer uit de bloemkoolslush krijgt kan je deze in een kom vermengen met het ei, verkruimelde feta en de kruiden naar smaak.

Neem een bakpapier en vorm twee 'pizza's van gelijke grote en dikte. Plaats deze voor 15-20 minuten in het midden van de oven. Hierna is het tijd om de pizza's om te draaien, bij mij waren deze stevig genoeg om te flippen met een grote spatel. Plaats nogmaals in de oven voor 10-15 minuten.

 

Na deze baktijd gaan we de toppings aanbrengen. Wees niet te enthousiast, te veel vochtige ingrediënten maken de bodem weer zacht!

Ik breng meestal een dun laagje tomatenpuree aan (wat ik meng met wat water om smeerbaar te maken), gevolgd door wat kaas, rode ui en ditmaal vegan spekjes.

 

Plaats voor de laatste keer in de oven voor 5 a 10 minuten. Tot de pizza er smakelijk uit ziet!

 

Voedingswaarde

320 kcal C.18 F.14 F.28 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.