Home » Recepten » Kipsalade light met extra groente

Kipsalade light met extra groente

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 om 08:30

Heb je wel eens op de achterkant van een bakje kipsalade gekeken. Spaar jezelf de moeite, het gemiddelde aantal kcal per 100 gram is' +/-300, waarvan 30 gram vet. 

Dit bakje salade zit vol kip en groente en heeft een basis van magere kwark in plaats van mayonaise.

Kruid de salade naar smaak! Maak een pittige editie met een lepel sambal, voeg veel kerrie toe voor de bekende kipkerrie-editie of houd hem lekker basic zoals hieronder.

Voor een Oosterse editie gooi er meestal nog een lepel sambal en ketjap door, erg lekker met wat sperziebonen, noodles of gezouten pinda's.

 

Ingrediënten voor de basis

  • 1 kipfilet 
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gr wortel
  • 80 gr bleekselderij
  • 100 gr magere kwark
  • 20 gr rode ui
  • sap 1/2 citroen
  • kruiden; Peper, zout, knoflookpoeder, bosui, kerriepoeder

Kook de kipfilet in een kleine pan met het bouillonblokje. Deze is in ongeveer 8-10 minuten gaar. Laat de kipfilet volledig afkoelen en gooi de bouillon niet weg. Deze heb je straks nodig om de substantie van de salade perfect te maken.

 

Snij de wortel, bleekselderij en rode ui in kleine stukjes. Voeg deze samen met alle overige ingrediënten in een kom en roer door. Wanneer de kip is afgekoeld  kan je deze plukken met 2 vorken (of je handen). Voeg in de kom en roer alles samen. De substantie is waarschijnlijk wat droog, voeg per keer een eetlepel bouillon toe om de substantie naar wens te maken. Kruid de salade naar smaak met peper, zout, knoflookpoeder of wat kerrie.

 

Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast. Lekker op een broodje of met wat ijsberslag en tomaat zoals op de foto. 

Voedingswaarde totaal 330 Kcal C.13 F.9 P.58

Per 100 gram

57 Kcal C.2. F.1,5 P.10

Door het toevoegen van extra sambal, honing, mosterd etc. zal de voedingswaarde anders worden. Leef je uit naar smaak!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.