Home » Recepten » Gado Gado Salade

Gado Gado Salade

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 08:00

Dit is één van mijn meest gegeten maaltijden, als ik dit 's avonds eet gaat er standaard een bakje mee naar werk de volgende dag. Het is simpel, vol groente en alles met pindakaas en ei is natuurlijk heerlijk.

Elke editie wisselen de ingrediënten en verhouden wel met elkaar,  altijd met sperziebonen, komkommer en wortel. Soms met wat aardappel, meestal niet. Vaak 2 eieren of met 1 ei en gerookte kip. 

Deze Gado Gado is ook heerlijk met mijn zelfgemaakte kipsaté salade.

 

Ingrediënten voor één salade

  • 100 gram komkommer
  • 100 gram wortel
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 ei 
  • 50 gram gerookte kip
  • 50 gram atjar

Voor de pindasaus

  • 20 gram pindakaas
  • 10 gram sojasaus 
  • 10 gram sambal

 

Snij de komkommer in blokjes, de wortel in julienne en snij de sperziebonen in drieën. Kook de sperziebonen beetgaar, voeg het eitje aan dit kookwater toe en kook deze half hard.

Snij de gerookte kip in blokjes.

Mix de pindakaas met sojasaus en sambal, roer door. Om deze wat vloeibaarder te maken kun je per keer een eetlepel kookvocht (van de kokende sperziebonen) toevoegen. Roer door en proef of deze naar wens is, wat zoetstof, honing of gember is hier ook erg lekker in! Vandaag houden we het simpel.

 

Leg in een diep bord alle groente, de kip, atjar en het eitje. Lepel de pindasaus erover en klaar is de Gado Gado salade!

Voeg naar smaak extra ketjap of sambal toe.

 

Voedingswaarde met bovenstaande ingrediënten 370 Kcal C.21 F.18 P.30

Door te wisselen met een extra ei i.p.v. kip of extra rijst en aardappel zullen de voedingswaarde veranderen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.