Home » Recepten » Lowcarb Mac & Cheese met vega 'spekjes'

Lowcarb Mac & Cheese met vega 'spekjes'

Gepubliceerd op 2 september 2020 om 06:00

Een lekkere warme bak groente, kaas en 'spekjes'. Dit kan nu wel weer, nu te temperaturen niet meer tropisch warm zijn.

    In een zoektocht naar een vegetarisch, koolhydraatarm recept met veel eiwit popte deze schotel op. Weinig ingewikkelde handelingen en een heerlijke warme bak voor de vrijdagavond. 

     

    Ingrediënten voor 1 portie*

    • 400 gr bloemkool in roosjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 30 gr geitenkaas
    • 10 gr belegen kaas
    • 62,5 gr Gerookte speckjes (1/2 pak van de vegetarische slager)
    • 50 ml magere melk
    • 1 el maizena
    • Peper zout nootmuskaat knoflook

     

    Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Kook de bloemkoolroosjes kort in licht gezouten water, ongeveer 5 minuten. Leg deze in een ovenschaal.

    Bak de ui mooi glazig in de pan, voeg kruiden naar smaak toe. Ik gebruikte peper, zout, knoflookpoeder en nootmuskaat. 

    Verdeel de gebakken stukjes ui over de bloemkool.

    Bak in dezelfde pan de spekjes droog en 'krokant', verdeel ook deze over de schaal met bloemkool.

     

    Neem wederom dezelfde pan en voeg hier de melk en geitenkaas in stukjes aan toe. 

    Verwarm de melk en laat de geitenkaas smelten. Meng 1 eetlepel maizena met koud water en voeg dit toe aan de warme melk. Kook/verwarm tot de gewenste dikte. 

    Verdeel dit over de ovenschaal en rasp als laatste nog wat gewone kaas over het geheel. 10 gram is genoeg.

    +/- 10-15 minuten in de oven. 

     

    Voedingswaarde

    428 Kcal C.29 F.23 P.28

    *De foto's geven 2 porties weer, de voorste is het recept zoals hierboven omschreven. De ander is de versie van de mr. met extra pasta en veel kaas.  Totaal andere voedingswaarde. :')


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.