Home » Recepten » Vegetarische curry met bloemkoolrijst

Vegetarische curry met bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 06:30

Een succesnummer uit onze week onder vlees. De massamancurry haal ik in grote potten bij de toko, elk type pasta/boemboe kan natuurlijk gebruikt worden.

    De voedingswaarde en ingrediënten zijn voor één persoon. De mr. had de andere helft van de curry met een berg gewone zilvervliesrijst

     

    Ingrediënten 1 portie

    • 100 gram sperziebonen
    • 200 gram bloemkoolrijst
    • 100 gram wortel, in kleine blokjes
    • 1/2 ui, fijn gesneden
    • 100 ml kokoscreme
    • 1/2 pak vegetarische kip stuckjes (van de vegetarische slager) 
    • 20 gram (massaman) currypasta
    • Thaise basilicum, koriander
    • 100 gram komkommmer, in plakjes
    • kruiden naar smaak, vissaus, tamarinde, suiker

    Bak de ui glazig in de pan en voeg de curry pasta toe. Bak de smaken lekker vrij en schenk de kokoscrème erbij, voeg eventueel een beetje water toe maar laat de kokossmaak niet wegvallen!

    Laat dit even zachtjes pruttelen.


    Doe de wortelstukjes en bloemkoolrijst in één bak.

    Kook de sperziebonen beetgaar en schenk dit hete water bij het afgieten over de bloemkool en wortel. Giet beide af en verdeel in een diep bord.


    Snij de vegastukjes in wat kleinere blokjes/reepjes en doe bij de curry, laat nog max. 3 minuten mee koken. Proef en kruid naar smaak met vissaus en tamarinde. Voeg de curry toe aan het bord met sperziebonen en bloemkoolrijst. 

     

    Strooi koriander en Thaise basilicum over het gerecht en serveer met stukjes komkommer.

    Voedingswaarde

    440 Kcal C.31 F.22 P.29

     


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.