Home » Recepten » Mango Sticky Chiapudding

Mango Sticky Chiapudding

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 06:00

Met gepaste heimwee naar Azië ontstond deze mengelmoes. Niet net zo schandalig lekker als de Mango sticky rice, maar wel erg smaakvol en zomers.

Mango sticky rice is HET toetje uit Azie, niet heel gek ook, want echt goed met toetjes en desserts zijn ze daar niet. #groenecurrylover.

Deze chiapudding is een gezondere neef van de Oosterse mierzoete rijstpudding. 

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 25 gr chiazaad
  • 150 ml kokoswater
  • 100 gr Campina Magere milde kwark kokos
  • 150 gr mango
  • druppeltjes zoetstof

Meng de chiazaadjes, zoetstof en het kokoswater in een beker. Roer dit rustig door tot je merkt dat de substantie iets dikker begint te worden. Zet de mix in de koelkast.

Deze chiamoes heeft minimaal 6 uur nodig om in te dikken tot pudding. Vaak meng ik de zaadjes en het kokoswater de avond ervoor. 

 

Meng de volgende ochtend de kwark met de chiapudding en top af met wat verse mangostukjes.

Ik wilde een creatieve poging doen om de verschillende laagjes mooi in een glas te 'draperen'. Een grote mislukking :), maar de mango chiapudding was heerlijk.

 

Voedingswaarde per portie 295 Kcal C.37 F.8 P.16

*gewone magere kwark kan natuurlijk ook, maar de campima kokoskwark past perfect bij deze 'fake 'Mangostickyrice foodswap.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.