Home » Recepten » Eiersalade met kwark en extra groente

Eiersalade met kwark en extra groente

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 06:00

Bakjes eiersalade, ik zal niet ontkennen dat ik ze best lekker vind, maar als ik op de achterzijde van de verpakking kijk schrik ik toch een beetje. +/- 60% ei aangevuld met olie en suiker. 

De eiersalade in dit recept bevat géén extra olie, maar wel veel eiwitten en wat groente. Een perfecte mix voor door een salade, op een broodje of toastje bij de borrel.

De kruiden en toevoegingen zijn makkelijk naar smaak aan te passen.  Gooi er bijvoorbeeld 100 gram uitgebakken en in stukjes gehakte bacon door voor de bekende ei-bacon versie.

 

Ingrediënten voor 1 schaal (12 +/- eetlepels)

  • 8 eieren
  • 100 gram magere kwark
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stengels lente-ui
  • Peper zout kerriepoeder (eventueel versie koriander)

Kook de eieren net hard en laat deze schrikken in koud water. Snij de bleekselderij en lente-ui fijn en doe in een kom, voeg hier ook de kwark aan toe.Snij de eieren in blokjes/stukjes en voeg deze bij de kom met kwark en groente. Meng alles goed door en kruid naar smaak met peper, zout en kerriepoeder. 


Bewaar de eiersalade in een afsluitbaar bakje in de koelkast en eet deze binnen 2 a 3 dagen op.


Dit recept is genoeg voor 12 porties, een portie is één grote eetlepel. Ruim voldoende voor op de cracker. De eiersalade kan ook makkelijk met wat extra rucola en salade aangemaakt worden.

Per eetlepel zijn de voedingswaarde 57 Kcal C.1 F.3 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.