Home » Recepten » Havermoutpap met extra eiwitten

Havermoutpap met extra eiwitten

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 06:00

Door het jaar heen heb ik verschillende food-fases. Hierin wisselen met name de 'ontbijtjes' Havermout, groene smoothie en ei zich af.

Dit recept voor fluffy havermoutpap met extra eiwit kent vele variaties. Dit is het basisrecept. Er is makkelijk mee te variëren in smaak. Vervang de banaan door appel of peer, of voeg wat geraspte wortel en kaneel voor de carrotcake editie. 

Door het vloeibare eiwit wordt de pap heerlijk van structuur, het klinkt een beetje gek, maar probeer het uit!


Ingrediënten voor 1 portie

  • 55 gr banaan (1/2 stuk)
  • 30 havermout
  • koud water
  • 60 ml vloeibaar eiwit 
  • snufje zout

Prak de banaan en doe deze met de havermout, snuf zout en 160 ml water in een pan. Roer de ingrediënten en  breng aan de kook. 

 

Haal de pan van het vuur en meng 80 ml koud water door de pap. Voeg hierna gelijk de vloeibare eiwitten toe en roer goed door! (we willen geen roerei door de havermout). Zet het geheel al roerende weer terug op een laag vuur, blijf rustig roeren. 

Kook dit geheel ongeveer 3 minuten rustig door, tot je een luchtige en creamy substantie hebt.

Nu is de basis klaar!

 

Door op het einde een 1/2 scoop whey toe te voegen wordt deze havermoutpap nog creamyer en natuurlijk; eiwitrijker.  Voeg voor het aanvallen nog wat extra banaan, rozijnen, pindakaas, honing of walnoten toe. 

De basis-pap bevat 190 Kcal  C.29 F.2 P.11


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.