Home » Recepten » Thaise groene curry pasta & gerecht

Thaise groene curry pasta & gerecht

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 06:00

Tijdens onze tweede reis naar Thailand hebben we een kookcursus gevolgd. Hier kwam ook de Thaise groene curry voorbij. Nog geen 48 uur na deze vakantie stonden in de toko om de ingrediënten te halen en in de avond wéér curry te eten.

Groene curry, vol van smaak, pittig en toch wat zoet. Na rendang vind ik dit absoluut het lekkerste gerecht dat er is.

Gebruik daar waar mogelijk verse ingrediënten, helaas is niet alles altijd te vinden. De kruiden die over zijn kan je prima in de vriezer bewaren.

 

Ingrediënten voor de pasta (6-8 porties/personen)

  • 10 gr. sjalotten
  • 10 gr. knoflook
  • 10 gr. gember
  • 10 gr. korianderzaad
  • 10 gr. galangal
  • 10 gr. tumeric
  • 10 gr. kaffir limoenblad
  • 1 stengel citroengras
  • 10-12 groene pepers

Ingrediënten voor de bereiding van het gerecht

Thaise basilicum, kokosmelk, kipdijfilet met, courgette/aubergine/champions.

 

Eerder heb ik de curry pasta 'lui'gemaakt door alle ingrediënten in de chopper te doen. De korianderzaadjes gaan dan niet goed stuk. De originele manier is om alles fijn de vijzelen, zo hebben wij het ook geleerd tijdens de cursus. Wat een werk...

 

Inmiddels heb ik de strategie om de korianderzaadjes en kaffir lime fijn te malen in de vijzel en deze met alle overige ingrediënten in de chopper te doen. Snij hiervoor de andere ingrediënten wel alvast in kleine stukjes.

Wanneer de pasta te droog is voeg er dan een scheutje olie aan toe. 

Klaar is de groene curry pasta. Gebruik per persoon 1,5 eetlepel en 200-400 ml kokosmelk in een gerecht.

 

Toepassen in het groene curry gerecht

Verhit 2 eetlepels kokosmelk in een pan. Wanneer de kokosmelk bubbelt de pasta toevoegen en deze voorzichtig meebakken zodat alle smaken vrij komen. Bak vervolgens de kip(dij)filet hierin aan. Zodra alle delen van de kip dicht zijn kan de rest van de kokosmelk erbij. 

Laat dit geheel zachtjes pruttelen zodat alle smaken intrekken. Na 30-45 minuten pruttelen kan eventueel wat courgette/aubergine toegevoegd worden. Proef tussendoor om eventueel wat vissaus,tamarinde of suiker toe te voegen.

Vlak voor het uitserveren lekker veel Thaise basilicum toevoegen. Vers is dit het lekkerst en geeft de 'echte'groene curry smaak. Onmisbaar!

Serveer met witte rijst. 

 

Met de hoeveelheden uit dit recept maak je genoeg voor 3-4 keer Groene curry voor 2 personen.  Afhankelijk van de gewenste spiciness.

De overgebleven pasta kan je makkelijk in een zakje bewaren in de vriezer. Zie de afbeelding als voorbeeld om handige porties af te breken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.