Home » Recepten » Kip cordon bleu

Kip cordon bleu

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 06:00

Vroeger als kind at ik wel eens Kip cordon bleu. Op ze Hollands, aardappelen, groente en vlees. Dit was al heel lang geleden! Toch begon het onlangs ineens te kriebelen, hoe en wat was dat ook al weer.

De pakken uit de supermarkt zagen er niet echt aantrekkelijk uit en op de markt was ik ook vooral nieuwsgierig wat en nou allemaal inging.

Beter zelf maken dus!

 

Ingrediënten voor één stuk.

  • 1 kipfilet (+/- 200 gram)
  • 1 plak (oude) kaas (+/- 30 gram
  • 2 plakken ham (+/- 30 gram)
  • 1 ei
  • 15 gr bloem
  • 30 gr paneermeel
  • Zout, peper
  • Boter, olie om in te bakken

Snij de kipfilet over de lengte door, hou het één stuk. Druk deze extra plat door er op te slaan met een deegroller of pan. (leg de kip dan wel tussen wat plasticfolie of bakpapier)

 

Leg de kaas tussen de plakken ham en stop dit in het ingesneden deel van de kip, klap de kip dicht en zorg dat zo min mogelijk open kaasrandjes zijn. Dit om te voorkomen dat de kaas uit de kip loopt. Prik de randjes dicht met cocktailprikkers en bestrooi de kip licht met wat zout.

 

Neem nu 3 bordjes. één voor het ei, één voor het bloem en één voor het paneermeel wat je kruid met wat peper en zout.

 

Druk de kip eerst lichtjes door de bloem en zorg dat overal een klein laagje zit. Klop en veeg al het overtollige losse bloem van de kip. Dip de kip hierna in het ei, lek kort uit en leg deze dan flink bedekt in de paneermeel. Probeer zoveel mogelijk paneermeel aan dit kip te laten plakken.

 

Verwarm een klontje bakboter in de pan en zodra deze heet is kan je de kipfilets rondom mooi aanbakken.

Zodra deze aan beide zijde bruin is kan het vuur lager en de deksel op de pan om de kip volledig te laten garen. Keer de kipfilets halverwege om, dit duurt ongeveer 10-12 minuten totaal. 

 

Lekker met wat krieltjes en sperziebonen.

De voedingswaarde van 1 kip cordon bleu

423 Kcal C.11 F.17 P.53 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.