Home » Recepten » Paleo Kipkerriesalade met mango en paprika

Paleo Kipkerriesalade met mango en paprika

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 06:00

..weer één uit de paleo-archieven. Een zomerse maaltijdsalade met mango, gerookte kip en paprika. 

Uit mijn receptenschrift haal ik dat de verhoudingen van mijn eetpatroon medio 2014 totaal niet gericht was op groente. In die versie ging 1 hele kipfilet en een halve puntpaprika. Best veel kip.. en weinig groente. 

De versie hieronder is beter in balans en een vullende salade door de combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten. Helemaal Paleo, net als vroeger. 

De kokosmelk kan je ook prima vervangen door Griekse yoghurt of kwark. Dan mag alleen de Paleo-stempel er niet meer op. ;)

 

Ingrediënten voor 1 salade

  • 150 gr puntpaprika
  • 100 gr ijsbergsla
  • 100 gr gerookte kip
  • 100 gr mango
  • 25 gr cashewnoten
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 lente uitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kruiden; Peper, zout en veel kerrie

Snij de puntpaprika en ijsbergsla in reepjes, de kip en mango in blokjes. Neem een grote (beslag)kom en doe hier de paprika, sla, kip, mango, citroensap en kokosmelk in. 

Kruid met veel kerrie, wat peper en zout.

Roer goed door in de kom.  Zodra alles goed gemixt is kunnen de cashewnoten erdoor, deze kan je met de hand wat breken. Roer nog één keer snel door en serveer in een diep bord met wat fijn gesneden lente ui over het geheel als finishing touch!

 

De combinatie van fruit, gerookte kip, kruiden en nootjes vind ik heerlijk. Een simpele maar verrassende lunchsalade. Deze salade kan ook ingezet worden als zoet en licht bijgerecht bij een curry of rijsttafel.

 

Voedingswaarde 430 Kcal C.31 F.20 P.31


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.