Home » Recepten » Char Koay Teow, noodles uit Maleisië

Char Koay Teow, noodles uit Maleisië

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 06:00

Wat de pad thai is in Thailand, is Char Koay Teow in Maleisië. Een snelle roerbak met noodles, garnalen en een typische sauscombinatie. 

Pad thai heb ik om ongegronde redenen nooit interessant gevonden, een goede kom char kaoy teow des te meer! 

Het is eenvoudig te maken en verrassend lekker. Het recept zoals het mij geleerd is in Penang heb ik iets aangepast. Er zijn 2 minder geslaagde edities aan vooraf gegaan om tot deze lekkere combinatie noodles, garnalen en saus te komen.

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 60 gr ongekookte noodles
  • 200 gr rauwe en gepelde garnalen
  • 1 tn knoflook
  • 150 gr (Chinese) wokgroente
  • 2 lente-uien in ringetjes
  • Voor de saus
    • 10 ml donkere soja
    • 10 ml lichte soja
    • 10 ml oestersaus
    • 10 ml sambal

Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de ingrediënten voor de saus alvast samen en zet apart. 

Snij de knoflook goed fijn en verwarm 1 eetlepel olie in een wokpan op hoog vuur. Zodra de pan warm is kunnen de garnalen hierbij, schroei dicht en voeg de knoflook toe. Roer even door en doe de wokgroente erbij.  Wanneer de groente iets zachter is kunnen de noodles en saus worden toegevoegd.  Even lekker door wokken en klaar is de char kaoy teow!

 

Serveer in een diep bord en strooi de lente-uites over de noodles.  Lekker met wat komkommer en sambal.

Voedingswaarde 

467 kcal C.62 F.5 F.41 

*In het traditionele recept ging 80 gr garnaal, 80 gr groente  en een stuk meer noodles. De groente en eiwitten zijn in mijn versie beter vertegenwoordigd.

Het is overigens een absolute aanrader om op vakantie te zoeken naar kookcursussen bij locals. Boeken zijn leuk, maar het koken volgens de originele recepten in een meestal zeer bijzondere setting vind ik geweldig. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.