Home » Recepten » Kipgehaktbrood

Kipgehaktbrood

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 06:00

Chicken meatloaf ofwel, kipgehaktbrood. Na lasagne en vele kipgehaktballetjes popte het meatloaf idee op.  Een erg geslaagde editie!

De afgelopen tijd kies ik steeds vaker kipgehakt in plaats van 'gewoon' rundergehakt. Bij een ronde etikettenvergelijk vond ik de voedingswaarde/marco's van het kipgehakt gunstiger dan gewoon- en mager rundergehakt.

Dit recept is zowel koud als warm te eten, al gaat mijn voorkeur uit naar de koude editie! 

 

Ingrediënten voor één brood 

  • 500 gr kipgehakt
  • 100 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el worcestersaus
  • kruiden, zout, peper. 

Verwarm de oven op 180 graden.

Snij de wortel, ui en bleekselderij fijn. Meng alle ingrediënten samen in een kom en vorm een mooi 'brood' op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet is de oven. 

Na ongeveer 55 minuten is het gehaktbrood klaar. Ik gebruik hiervoor een vleesthermometer, vanaf 75 graden is de kip gaar.

Uit een brood haal ik 15 mooie plakken.

De voedingswaarde per plak

95 Kcal C.7 F.4 P.9


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.