Home » Recepten » Courgettesoep, zonder fratsen het allerlekkerste!

Courgettesoep, zonder fratsen het allerlekkerste!

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 06:00

Courgettesoep komt op 70% van de foodiessites wel voor. Terecht natuurlijk, het is smaakvol, gezond en super simpel!

Tijdens een snijclinic afgelopen zomer werd mij uitgelegd hoe gemakkelijk je je eigen bouillon kunt maken. Met allerlei tips sneden wij tijdens de clinic uien, prei, wortel, bleekselderij, knoflook etc.

Alle schillen, velletjes, kontjes, randjes die normaal in mijn GFT-bak eindigen werden nu in een grote pan water gegooid en voor een uurtje gekookt.

Geen zout, geen kruiden, enkel de groenterestjes.

Deze bouillon werd de basis voor een courgettesoep waar op het einde enkel wat zout aan toegevoegd werd. Het was heerlijk, erg smaakvol. 

 

Afgelopen weekend heb ik deze soep zelf gemaakt. (Ik beken voor het eerst evah bleef het gebruikelijke bouillonblokje achterwege).  Ik had het 'afval' van twee uien, wat wortels, de kont van een bleekselderij en randjes van de knoflook. Dit is gekookt in ongeveer 1 liter water voor 1 uur.

Hierna zeef je de soep en druk je zoveel mogelijk vocht uit de gekookte groente. Knijp het flink uit! We willen geen vocht/ smaakverlies.

Hier haalde ik ongeveer een halve liter bouillon uit. Een mooie basis voor deze courgettesoep.

 

Ingrediënten voor 2 kommetjes soep

  • 0,5 liter bouillon
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel bieslook
  • zout of vissaus

Snij de ui, knoflook en courgette in kleine stukjes. Doe in een kleine steelplan wat olie en bak de ui mooi glazig. Voeg hierna de courgette en knoflook toe en bak kort mee. Doe na ongeveer 4 minuten bakken de bouillon en bieslook toe en breng het geheel aan de kook. 

Kook ongeveer 15-25 minuten. Pureer deze soep en kruid nu naar smaak met zout of vissaus.

 

Thats it! Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.