Home » Recepten » Glutenvrije worteltaart

Glutenvrije worteltaart

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 06:00

Worteltaart / Carrot cake staat in mijn top 5 favoriete taartjes. Ik kan ook best verdrietig worden als ik ergens een tegenvaller voorgeschoteld krijg.

Deze glutenvrije worteltaart is lekker vol van smaak. De rozijnen en walnoten kunnen weggelaten worden. Het scheelt een hoop in Kcal, maar mist daarmee wel wat body. Wat zuivelspread als topping op een puntje is ook erg lekker, (bijna) net als een echte worteltaart.

 

Ingrediënten:

  • 150 gr geraspte wortels
  • 60 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl fivespice powder
  • 3 eieren
  • 30 ml kokosolie
  • 30 ml maple syrup
  • 1 th vanille
  • 30 gr walnoten
  • 30 gr rozijnen

Meng eerst de droge ingrediënten samen in een kom. (Dit zijn het amandelmeel t/m de fivespice)

Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en maple aan toe.
Breng de twee mengsels samen en roer kort tot een geheel ontstaat. Als laatste de rozijnen, walnoten en geraspte wortel toevoegen.


Deze cake kan ik alle vormen, voorkeur gaat uit naar een ronde springvorm van 20 cm.
30 minuten in de oven op180 graden, tot een satéprikker er schoon uitkomt.


Wacht met het eventueel toevoegen van de zuivelspread topping tot de cake volledig is afgekoeld.

Voedingswaarde per portie 1/8 

156 Kcal C.8 F.12 P.6


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.