Home » Recepten » Caesar salade

Caesar salade

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 06:00

Ik ben dol op goede klassiekers. Deze Caesar bevat kip, ei, ansjovis en kaas. Een mooie balans in verschillende smaken, eiwitrijk en koolhydraatarm.

Deze koolhydraatarme salade is een favoriet. Waar ik vroeger altijd de ansjovis skipte, vind ik het nu een onmisbaar extraatje. Het zoute van de vis gaat goed samen met het zachte eitje en de kip.

 

Ingrediënten voor 1 salade

  • 125 gr kipfilet
  • 1 gekookt ei
  • 160-180 gr ijsbergsla
  • 40 gr augurk
  • 20 gr rode ui
  • 20 gr 30+ oude kaas

Dressing

  • 20 ml fritessaus halfvol
  • 10 ml Dijonmosterd
  • 10 ml citroensap
  • 20 gr ansjovis

Snij voor de dressing de ansjovis fijn en mix deze met alle andere ingrediënten. Zet even apart.

 

Kruid de kipfilet met zout, peper en rozemarijn. Bak aan beide kantjes mooi bruin en laat deze vervolgens op laag vuur garen.

Neem een diep bord en doe hier de fijngesneden ijsbergsla, stukjes augurk, rode ui in ringetjes en blokjes kaas overheen.

Snij de kip in plakken en leg over de salade. Sluit af met de ansjovis dressing en het gekookte eitje.

 

Voedingswaarde totaal

395 Kcal C.9 F.18 P.58


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.