Home » Recepten » Bietenrisotto met geitenkaas en smokey amandelen

Bietenrisotto met geitenkaas en smokey amandelen

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 06:00

Naast mijn risotto met prei is ook deze editie met biet en geitenkaas een graag gezien bordje. De Smokey nootjes maken het af, echt even voor naar de Appie gaan dus.

 

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 70 gr risottorijst
  • 1 bouillonblokje
  • 170 gr gekookte biet
  • 1 ui
  • 1 tn knoflook
  • 35 gr geitenkaasbolletjes
  • 20 gr AH smokehouse amandelen rooksmaak
  • 50 gr rucola melange
  • 20 gr rode ui

Hou 1 bietje apart en pureer de rest met de staafmixer. Snij het bietje in plakjes.

Zet de waterkoker aan met +/- 1 liter gekookt water. (Je gebruikt niet alles)

Snij de ui fijn en bak deze in de pan met 1 eetlepel olie. Zodra de ui glazig is kan de rijst en knoflook (uitgeperst) hierbij, bak even aan. Schenk de bietenpasta erover, verkruimel het bouillonblokje over het geheel en roer door. Voeg 300 ml heet water toe. Blijf af en toe roeren terwijl dit alles zachtjes kookt. Voeg telkens 100 ml water per keer toe als het vocht is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is (+/- 15 minuten).

Neem een diep bord en leg hier een bodempje sla in, gevolgd door de risotto, bietenplakjes, rode ui in ringetjes, de geitenkaas bolletjes en sluit af met de smokehouse amandelen rooksmaak. Ja expliciet die nootjes!

Je merkt wel waarom, eetsmakelijk!

 

530 Kcal C.66 F.20 P.18


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.