Home » Recepten » Wentelteefjes basic

Wentelteefjes basic

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 06:00

Wentelteefjes zijn zo slecht nog niet, zonder alle zoetigheid is het gewoon een broodje ei met een glaasje melk. 

Roereieren, pannenkoeken, wafels, wentelteefjes ga maar door, allemaal van die heerlijke dingetjes die ik graag tref bij een ontbijtbuffet. De wentelteefjes was ik even uit het oog verloren, tot wij afgelopen zomer verbleven in een redelijk luxe hotel incl. ontbijt. 

Deze rakkers waren al gebakken vol room en boter en naast het buffet stond ook een bakje kaneelsuiker klaar. Nomnomnommmm.

De versie hieronder kan je zelf zo gek maken als je wilt.

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • 120 ml halfvolle melk
  • kaneel
  • zoetstof
  • snufje zout
  • 10 gr. roomboter

Meng in een diep bord het ei, melk kaneel zoetstof en zout. Mix door.

Snij elke boterham door het midden, dit maakt straks het omdraaien makkelijker. Dip de broden in het eimengsel en draai deze af en toe om tot nagenoeg al het vocht in de broodjes zit.

Laat de roomboter smelten, afhankelijk van de grote van de pan eerst 1 boterham (2 halfjes) met de helft van de boter. Bak de kantjes mooi bruin en laat of een zacht vuurtjes even garen.

 

Voedingswaarde excl. toppings

360 Kcal C.32 F.18. P.17

Slimme toppings;

warme appel met kaneel, appelstroop, halvajam, wat extra zoetstof door de melk, beetje honing, vers fruit, rozijnen, 100% pindakaas.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.