Home » Recepten » Glutenvrije Chickpea blondies

Glutenvrije Chickpea blondies

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 om 06:00

Na de zwarte bonen brownies was het hoogtijd voor een snack op basis van mijn favoriete peulvrucht, de kikkererwt. 

In het onderstaande recept wordt géén ei gebruikt. Afhankelijk van het type chocolade en de keuze voor maple i.p.v. honing zijn deze blondies ook vegan. 

Het beslag voor deze blondies kun je dus ook ongebakken opsnoepen, of i.i.g. de achtergebleven restjes uit de kom oppeuzelen.

 

Ingrediënten 

  •  250 gr kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 70 gr 100% Pindakaas
  • 30 gr honing (maple voor een vegan versie)
  • 30 gr extra pure chocolade, fijn gehakt
  • 3x snuf zout, baking powder, baking soda
  • 1,5 th vanille extract/essence
  • extra druppels zoetstof voor de zoetekauw

 

Verwarm de oven op 180 graden en mix alle ingrediënten (behalve de gehakte chocolade) in een keukenmachine en pulseer deze fijn. Het is een droog/plakkerig geheel, druk/schep het mengsel tussen het pulsen door terug naar beneden.  Zodra alles wat meer gemengd is kun je de machine langer laten mixen. Mix als laatste de chocolade erdoor.

 

Vet een vorm in met bakspray of kokosolie. Ik gebruikte een cakevorm, het is een dunne laag.

Bak deze blondies 25 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen voor het aansnijden. Ik vind de blondies uit de koeling het lekkerst.

 

Uit de vorm haal ik 6 stukken.

Voedingswaarde per stuk

169 Kcal C.12 F.10. P.7


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.