Home » Recepten » Veggie egg muffins

Veggie egg muffins

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 06:00

Deze eimuffins zijn perfect als je onderweg bent. Vol eiwit en groenten, klaar voor de start!

Deze eimuffins maakte ik de avond voor mijn trailloop, de La Chouffe trail, 20 K. Ik wilde een gezond maar eiwitrijk ontbijt wat ik makkelijk onderweg kon opsmullen. Ta-da, zo ontstonden deze lekkere eimuffins. Het kipgehakt kan prima vervanger worden voor runder- of plantaardig gehakt. 

 

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 100 gr kipgehakt
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 30 gr cottage cheese
  • 3 eieren
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el lichte sojasaus

 

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snij de ui, paprika en wortel fijn en bak deze, in een beetje olie , ongeveer 5 minuten in een koekenpan. Voeg het kipgehakt toe en bak deze mee. Hak het gehakt zo fijn mogelijk tijdens het bakken. Voeg de sojasauzen toe en bak mee tot je merkt dat het geheel wat droger is. Bak op middelhoog vuur het vocht eruit, dit zorgt straks voor stevige eimuffins!

Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen. Doe de cottage cheese hierbij en roer door.

Pak nu je muffinvormen. Ik gebruik siliconenvormpjes die niet ingevet hoeven te worden. Verdeel eerst de groentemix over de 6 vormen, druk niet aan want het ei moet overal nog doorheen 'stromen' voor de binding.

Mix 3 eieren los in een kom en verdeel deze over de mix.

Bak de eimuffins ongeveer 15 minuten in de oven. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, of smikkel direct op.

Deze eimuffins zijn ideaal als ontbijt voor onderweg, een snack in de middag of zelf als variant op de borrelplank.

 

Voedingswaarde per ei muffin (1/6)

90 Kcal C.5 F.4 P.7


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.