Home » Recepten » Glutenvrije carrotcake muffins

Glutenvrije carrotcake muffins

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 06:00

Eerlijk is eerlijk, dit is eigenlijk een kleinere versie van de glutenvrije worteltaart. Een snack editie van 4 porties i.p.v. 8 taartpunten

In deze muffins heb ik iets meer wortel en iets minder noten per portie gepropt dan bij de glutenvrije worteltaart. Lekker vullende bolletjes, kruidig en klaar voor de herfstdagen.

 

Ingrediënten voor 4 muffins:

  • 100 gr geraspte wortels
  • 30 gr amandelmeel
  • 15 gr kokosmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl fivespice powder
  • 2 eieren
  • 15 ml kokosolie
  • 15 ml Maple syrup
  • 1 th vanille / amandel essence
  • 10 gr walnoten
  • 20 gr rozijnen

 

Verwarm de oven voor op 180 graden,

Meng eerst de droge ingrediënten samen in een kom. (Dit zijn het amandelmeel t/m de fivespice)

Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg hier de eieren, vanille en maple aan toe.
Breng de twee mengsels samen en roer kort tot een geheel ontstaat. Als laatste de rozijnen, walnoten en geraspte wortel toevoegen.


Verdeel de mix over 4 (siliconen)muffinvormen. Bak de muffins  +/- 25 minuten, tot een satéprikker er schoon uitkomt. 

 

Voedingswaarde per muffin

162 Kcal. C.10 F.12 P.6


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.