Home » Recepten » Zoats Proats ?! havermoutpap met verborgen groente

Zoats Proats ?! havermoutpap met verborgen groente

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 06:00

In iedere smoothie bowl stop ik wel wat courgette, hoe vreemd eigenlijk dat ik dit nog nooit bij mijn warme bakje havermoutpap had gedaan. Let's try!

Zoats staat voor zucchini oats en proats staat weer voor protein oats... In (Hollandse) Jip en Janneke taal heeft deze simpele havermoutpap extra eiwitten dankzij het eitwitpoeder en lekkere veel vitamientjes door de geraspte courgette.

Absoluut geen groente smaak, maar zoet en kruidig. Door de flinke hoeveelheid courgette is dit papje een lekkere kom vol, maar valt het alles mee in kcal. Volumevoedsel, daar hou ik van!

 

Ingrediënten  voor 1 portie

 • 2/3 courgette (200 gr)
 • 35 gr havermout
 • snuf zout
 • 2 th koek- en speculaaskruiden
 • 1 scoop vanille eiwitpoeder
 • druppels zoetstof

Spoel de courgette af en rasp deze fijn. Doe alle ingrediënten behalve het eiwitpoeder in een steelplan. Schenk hier wat water bij, het geheel hoeft net niet onder te staan.

Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Kook en roer dit voor +/- tien minuten op een zacht vuurtje door. Wordt de pap als snel te dik kan je wat water toevoegen, is de pap na tien minuten nog erg vloeibaar? Pruttel dan nog even verder.

 

Zet het vuur uit en roer 1 scoop eiwitpoeder door de pap. Even goed en snel roeren tot alle klontjes verdwenen zijn.

Klaar is je eiwitrijke havermoutpap met courgette!

 

Zonder topping is dit al een lekkere kom, maar met wat extra plakjes banaan, wat rozijnen of pindakaas is het helemaal smullen!

Voedingswaarde excl. toppings

297 kcal C.35 P.5 C.28


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.