Home » Recepten » Eiwitrijke krentenbol broodpudding

Eiwitrijke krentenbol broodpudding

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 06:00

Oude krentenbollen, daar kan ik wel wat mee! Een variatie op de krentenbol wentelteefjes, met een protein shake i.p.v. melk.

Een beetje ontstaan uit luiigheid. Voor de krentenbollen wentelteefjes zijn iets meer handelingen nodig. Met deze broodpudding is het alleen even scheuren en mixen. De oven doet de rest!

 

Ingrediënten 

  • 1 krentenbol
  • 2 eiwitten
  • 15 gr eiwitpoeder - vanille
  • water
  • snuf zout, kaneel, wat extra zoetstof voor de zoetekauw

 

Verwarm de oven op 175 graden.

Mix de eiwitten samen met het eiwitpoeder in een beslagkom en doe hier +/- 5 eetlepels water bij. Voeg het kaneel, zoet en zout aan toe en roer alles tot een geheel.

Scheur de krentenbol in stukken en mix door het beslag, laat even staan tot al het vocht in de stukjes is opgenomen.

 

Neem een klein ovenschaaltje/bakje en vet deze in. Schep hier de krentenbollenmix in en plaats voor 15-20 minuten in de oven! 

Deze lekkere warme pudding is ook smaakt ook goed met wat kwark, kokosrasp op rozijnen!

 

Voedingswaarde zonder toppings

274 Kcal C.39 P.2 C.26


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.