Home » Recepten » Awa di lamunchi uit Curaçao

Awa di lamunchi uit Curaçao

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 06:00

Dit drankje was de perfecte dorstlesser tijdens onze vakantie. Met een constant brandend zonnetje en tropische temperaturen is een goede verfrisser enorm welkom. Deze mix viel goed in de smaak die week.

In een klassiek recept voor Awa di Lamunchi  gaat flink wat suiker.

Lekker maar niet nodig.

Daar waar het kan wissel ik suiker graag  in voor wat 

zoetstof. Ik gebruik meestal vloeibaar zoetstof van de Kruidvat of Trekpleister. 

Dit recept is een heerlijke en verrassende dorstlesser. Zelfs hier in Nederland, waar het momenteel verre van tropisch warm is. 

 

Ingrediënten voor één kan Awa Di Lamunchi

  •  700 ml water
  • 2 limoenen
  • 1 el vloeibare zoetstof

Pers al het sap van de limoenen uit boven een kan. Voeg hier de eetlepel zoetstof en het koude water aan toe.

Roer en proef, breng het mogelijk nog wat meer op smaak met wat extra zoet of sap. Persoonlijk vind ik het nog lekkerder om ook wat rasp en schillen toe te voegen aan de Awa di Lamunchi. Dit is niet volgens 'het origineel' maar nog frisser en voller van smaak.

Zet de kan in de koelkast en serveer een glas Awa di Lamunchi met lekker veel ijsblokjes!

 

Tijd voor een borrel? Deze mix is ook erg lekker met een shot rum (uit Curaçao natuurlijk ;) )

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.