Arepa di pampuna

Pompoen pannenkoeken uit Curaçao.
pinit

Van pannenkoeken word ik altijd blij. Dikke jongens uit Amerika, de hollandse platte met veel spek en kaas, stukjes kaiserschmarrn uit Oostenrijk, maar vandaag vanuit de Antille, Arepa di pampuna!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totale tijd 30 minuten
Porties: 9 Calorieën: 62

Beschrijving

Voorafgaand aan onze reis naar Curaçao stonden deze pannenkoeken op de 'to do /- eat ?!' lijst.

Uiteindelijk helemaal niet gegeten, maar gelukkig heb ik wat lokale recepten kunnen vinden. Vaak voor grote hoeveelheden.  Met de hoeveelheden uit dit recept maakte ik 9 kleine pannenkoekjes.  

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar in licht gezouten water.

    Prak de gare (uitgelekte) pompoen fijn.

    Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg deze toe aan de pompoen.

    Meng vervolgens ook alle overgebleven ingrediënten hierdoor.

    Mix en roer alle ingrediënten goed door elkaar.

    Smelt een beetje boter of olie in de pan en schep 2 flinke eetlepels per pompoen pannenkoek in de pan.

    Smeer het beslag een beetje plat/uit.

    Bak de pompoen pannenkoeken rustig aan beide kanten mooi bruin.

    Keer ze om zodra je ziet dat de randjes wat droger zijn geworden.

    Ik maak 9 pannenkoekjes met dit beslag.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Opdieningen 9


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 62kcal
Calorieën van vet 1kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 9g3%
Proteïne 2g4%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Note

Optioneel; doe 25 gr rozijnen door het beslag.

Een bord van 4 stuks zoals op de foto bevat  Kcal 247 C.36 F. 4 P.8 

Heb jij dit recept gemaakt?