Home » Recepten » Arepa di pampuna, pompoen pannenkoeken uit Curaçao

Arepa di pampuna, pompoen pannenkoeken uit Curaçao

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 06:00

Van pannenkoeken word ik altijd blij. Dikke jongens uit Amerika, de hollandse platte met veel spek en kaas, stukjes kaiserschmarrn uit Oostenrijk, maar vandaag vanuit de Antille, Arepa di pampuna!

Voorafgaand aan onze reis naar Curaçao stonden deze pannenkoeken op de 'to do /- eat ?!' lijst. Uiteindelijk helemaal niet gegeten, maar gelukkig heb ik wat lokale recepten kunnen vinden. Vaak voor grote hoeveelheden.  Met de hoeveelheden uit dit recept maakte ik 9 kleine pannenkoekjes.  

 

Ingrediënten voor 9 stuks

  • 250 gr pompoen, geschild en in stukjes
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 100 gr tarwebloem
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el vloeibaar zoetstof
  • snuf zout
  • olie, om te bakken
    • optioneel 25 gr rozijnen door het beslag

Kook de stukjes pompoen in ca. 15 minuten gaar in licht gezouten water.

Prak de gare (uitgelekte) pompoen fijn.

Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg deze toe aan de pompoen. Meng vervolgens ook alle overgebleven ingrediënten hierdoor.

Mix en roer alle ingrediënten door elkaar.

Smelt een beetje boter of olie in de pan en schep 2 flinke eetlepels per pompoen pannenkoek in de pan. Smeer het beslag een beetje plat/uit.

Bak de pompoen pannenkoeken rustig aan beide kanten mooi bruin. Keer ze om zodra je ziet dat de randjes wat droger zijn geworden.

 

Ik maak 9 pannenkoekjes met dit beslag.

Voedingswaarde per pannenkoek (1/9) Kcal 62 C.9 F.1 P.2

Een bord van 4 stuks zoals op de foto bevat 

Kcal 247 C.36 F. 4 P.8 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.