Home » Recepten » Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 06:00

Parelcouscous is weer een variant op de bekende couscous. de smaak en structuur zijn net even anders. Goed te combineren in een salade.

Parelcouscous in ontzettend veelzijdig en toch lag het pakje al lang ongebruikt in mijn kast. Zie hier mij eerste gerecht/ recept.  Een simpele maar toch erg smaakvolle maaltijdsalade.

Ik had nog een potje zwarte olijven uit de delicatessezaak open. Ik raad je aan ook te kiezen voor kwalitatief knappe olijven. Hier ga je in deze salade zeker geen spijt van hebben! 

 

Ingrediënten één persoon

  • 50 gr parelcouscous (ongekookt)
  • 50 gr rucola
  • 120 gr gedroogde tomaten
  • 40 gr zwarte olijven
  • 1/2 rode ui
  • 10 gr kappertjes
  • 1 kleine kipfilet (+/- 170 gr)
    • of vervang deze voor 30 gr feta, een blikje tonijn of wat kikkererwten

Kruid de kipfilet aan beide zijden en bak rondom aan in een koekenpak. Zet het vuur laag en laat deze onder de deksel zachtjes garen. 

Kook de parelcouscous volgens de omschrijving op de verpakking. Ontpit (indien nodig) de zwarte olijven en hak grof. Snij de rode ui in dunne ringetjes.

Neem de pan met (uitgelekte, bereide) couscous en doe hier alle ingrediënten in, behalve de kip. Roer door en schep in een diep bord.

Snij de kipfilet in plakken en leg deze op de salade.

 

Kruid naar smaak met wat gemalen peper, zout en balsamicoazijn.

Voedingswaarde totale salade met kip

607 Kcal C.58  F.19 P.63


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.