Home » Recepten » Carrot cake oatmeal

Carrot cake oatmeal

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 06:00

Zodra de koudere dagen weer komen verruil ik mijn smoothie bowl al snel weer voor havermoutpap. Deze editie met wortel eet ik geregeld. 

Mijn meest genuttigde warme havermoutpap was hier nog niet uitgewerkt. Bij deze! Deze lekkere havermoutpap combineer ik meestal met wat rozijnen en noten.  

Als variatie is ook wat banaan, honing, kokos of pindakaas erg lekker.

 

Ingrediënten voor één bowl

  • 1 flinke wortel 
  • 35 gr havermout
  • 2 th kaneel
  • snufje zout
  • 1 scoop eiwitpoeder
  • extra druppels zoetstof

Toppings

  • 15 gr rozijnen

Hak of rasp de wortel fijn. Doe deze samen met de havermout, kaneel en het snufje zout in een steelpan. Schenk hier water bij tot de massa net goed onder staat.

Breng zachtjes aan de kook en laat  5 à 8 minuten pruttelen. Roer geregeld door.

Zodra dit alles een mooie zachte pap is kan deze van het vuur en roer je het eiwitpoeder erdoor. Is de mix te dik, kun je wat water toevoegen.

Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom. Drop de toppings erop en eetsmakelijk!

 

Voedingswaarde voor de havermoutpap incl. toppings

309  Kcal C.40 F.5 P.23


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.