Home » Recepten » Mango sticky rice, healthy

Mango sticky rice, healthy

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 06:00

Gezondere mango sticky rice. wie dit toetje uit Azië kent weet dat dit een ongelofelijke suikerbom is. Dit recept bevat geen extra toegevoegde suiker maar wel wat extra eiwit.

Een variatie op de havermoutpap. Een rijstepap met kokos en mango, één van mijn favoriete combinaties. Door zowel kokoswater als kokos-eiwitpoeder te gebruiken, is er in deze mango sticky rice geen plek meer voor vette kokosmelk.

Deze maaltijd vind ik heerlijk als snelle en zoete herstelsnack na een lange duurloop. Even wat anders dan de bekende havermout. Gebruik als het even kan kleefrijst, deze bevat meer zetmeel waardoor het lekker sticky wordt. Maar geloof mij, ook met andere rijstsoorten is de pap lekker. 

 

Ingrediënten voor één bowl

  • 110 gr gekookte (kleef)rijst
  • 200 ml kokoswater
  • 1 scoop (coconut) whey
  • snuf zout

Toppings

  • 70 gr verse mango
  • 5 gr kokosflakes

Doe de gekookte rijst, het kokoswater en het snufje zout in een steelpan. 

Breng dit zachtjes aan de kook en laat koken tot de rijstkorrels wat kapot zijn gegaan. Roer geregeld door.

Zodra de rijst en water mix meer een papje zijn kan deze van het vuur en roer je het eiwitpoeder erdoor. Is de mix te dik dan kun je wat extra (kokos)water toevoegen.

Druppel naar smaak nog wat zoetstof erover en schenk de pap in een kom. Drop de toppings erop en eetsmakelijk!

 

Voedingswaarde  incl. toppings

406 C.60 F.7 P.25


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.