Home » Recepten » Arepas, maisbroodjes uit Venezuela

Arepas, maisbroodjes uit Venezuela

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 06:00

Deze glutenvrije maisbroodjes zijn zo gemaakt. Met dit recept heb je snel een vers afgebakken broodje het eten. Lekker om te dippen in een curry of kom soep.

Deze broodjes lagen iedere ochtend in Curaçao klaar bij het ontbijt. Meestal gevuld met kip of kaas. De broodjes in dit recept zijn nog helemaal basic. Snij ze na bereiding open om te vullen naar wens. Ik eet deze broodjes zelf het liefst met wat chili in olie en gebruik ze om te dippen in de curry 

De arepas vind ik niet goed te bewaren, dus eet ze snel op! ;)

 

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 150 gr voorgekookt maismeel (P.A.N.)
  • 225 ml lauwwarm water
  • snuf zout
  • olie, om te bakken

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een mengkom en doe het warme water en zout in. Roer dit water terwijl je beetje bij beetje het maismeel toevoegt. Zodra dit een deeg is geworden kneed je het even met de hand. Laat het deeg een paar minuten rusten. 

Rol hierna 4 gelijke ballen uit het deeg, druk en vorm deze plat tot 'hamburgers' van ongeveer 10 cm. 

 

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de broodjes ongeveer drie minuten per kant op medium vuur tot ze mooi goudbruin zijn.

Plaats de broodjes hierna 8 minuten in de oven.

Serveer de arepas direct. 

 

Je kunt de arepas ook alleen vanuit de pan bereiden. Persoonlijk vind ik ze dan een stuk droger worden. 

Voedingswaarde per broodje

134 Kcal C.28 F.1 P.3


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.