Home » Recepten » Gezonde kipsaté salade. Nooit meer kant-en-klaar!

Gezonde kipsaté salade. Nooit meer kant-en-klaar!

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 06:00

Deze kipsaté salade zit vol kip en pindakaas, de twee ingrediënten die je amper zal terug vinden in de supermarktbakjes. Vol eiwit, smaakvol en koolhydraatarm.

In kon het niet meer aanzien hoe de mr. bakjes 'kipsaté' op brood smeerde. Ik denk dat het percentage kip in deze bakjes schrikbarend weinig is en de andere toevoegingen wil ik niet eens zien.
Sinds ik dit maak worden er geen kant-klare kipsatébakjes meer gekocht (Al doe ik voornamelijk zelf de boodschappen). Dit recept stond al even online, maar de uitwerking en foto kon beter, bij deze.

 

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (+/- 200 gr)
  • 20 gr 100% pindakaas
  • 1 th  geraspte gember (of poeder)
  • 1 th sesamolie
  • 1 th donkere sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1/2 - 1 eetlepel sambal

Doe de kipfilet in een pan met bouillon en kook deze in 15  min zachtjes gaar.

Haal de kip uit de pan en gooi de pan met bouillon niet weg. Zodra de kip iets is afgekoeld kan je deze met behulp van twee vorken gaan plukken.

Doe de geplukte kip samen met de overgebleven ingrediënten in een kom en roer door. 

Voeg naar smaak en substantie wat bouillon toe en proef of er nog wat extra sambal of ketjap bij moet. Klaar is je kipsatésalade!

 

Deze mix is lekker op brood, sla-wrap (zie foto) of maak er een heerlijke 'gado gado' salade mee. 

    Voedingswaarde volledige recept

    384 Kcal C.8 F.17 P.51


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.