Home » Recepten » Falafel bowl met avocado cream

Falafel bowl met avocado cream

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 06:00

Door de avocado te verwerken als dressing is deze extreem creamy. dit past goed bij de stevige falafel en geroosterde zoete aardappel

De falafel kun je natuurlijk zelf maken of kant en klaar kopen. Ik gebruik een mix van Maza. Deze mix kun je zelf in balletjes of burgers draaien en afbakken in de pan, ideaal! Het gemak van kant en klaar en de smaak van zelfgemaakt!

 

Ingrediënten voor 1 flinke bowl

  • 100 gr falafel
  • 100 gr zoete aardappel
  • 80-100 sla naar keuze (ik gebruikte restjes spinazie en witlof)
  • 1/4 rode ui
  • 100 gr komkommer
  • 1 kleine zoete puntpaprika

Voor de avocado cream

  • 1/3 avocado
  • 15 gr sour cream
  • 2 el citroensap
  • 1/2 th zout
  • 1/2 th peper
  • 1/2 th knoflookpoeder

* optioneel pepers, koriander en bosui.

Bereid of maak de falafelballetjes volgens de verpakking. Zet de airfryer (of oven) op 200 graden.

Snij de zoete aardappel in blokjes en rooster deze +/- 15 minuten in de airfryer. 

Prak de avocado met een vork fijn en roer hier de overige ingrediënten voor de cream door.

Neem een diep bord en doe hier eerst een bodem sla in. Snij alle groenten in stukjes en verdeel ook deze over het bord. Sluit af met de warme zoete aardappelen, de falafel en lepel de avocado cream over het geheel. Lekker met wat koriander, pepers en bosui. Kruid naar smaak met peper en zout

 

Voedingswaarde voor deze bowl

402 Kcal C.47 F.19 P.12


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.