Home » Recepten » Vegan cookie dough balls

Vegan cookie dough balls

Gepubliceerd op 12 november 2020 om 06:00

Deze cookie dough balls zijn vegan en glutenvrij. Een heerlijke snelle snack met maar een paar ingrediënten. 

Zoals al verklapt in het recept voor de glutenvrije chickpea blondies is de mix rauw te eten. De ingrediënten voor deze vegan cookie dough balls zijn dan ook exact hetzelfde als voor de blondies. Lekker makkelijk!

Het verschil is de bakpoeder (die is niet nodig) en de verhoudingen.

 

Ingrediënten voor 9 stuks

  • 125 gr kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 50 gr 100% pindakaas
  • 25 gr maple syrup (honing kan, is niet vegan)
  • 20 gr extra pure chocolade*, fijn gehakt
  •  snuf zout
  • 1,5 th vanille extract/essence
    • extra druppels zoetstof voor de zoetekauw

Mix alle ingrediënten (behalve de gehakte chocolade) in een keukenmachine en pulseer deze fijn. Het is een droog en plakkerig geheel. Druk en schep het mengsel tussen het pulsen door terug naar de messen. Zodra alles wat meer gemengd is kun je de machine langer laten mixen. Voeg als laatste de helft van de gehakte chocolade toe en mix kort mee. 

 

Draai met schone handen 9 balletjes uit de mix en bewaar deze in de koelkast.

Smelt ondertussen de overgebleven chocolade in de magnetron of au bain marie. Dip de cookie dough balls voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat goed uitharden in de koelkast. Super lekker!

 

Voedingswaarde per stuk incl. chocolade dip.

73 Kcal C.5 F.4 P.3

*niet elk soort chocolade is vegan, dit staat op de verpakking. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.