Home » Recepten » Zalm Pasta Carbonara

Zalm Pasta Carbonara

Gepubliceerd op 12 december 2020 om 06:00

Originele Pasta Carbonara is fantastisch, maar deze editie met zalm staat ook hoog op de favorietenlijst!

Wederom gebruik ik iets minder pasta dan reguliere pastarecepten.  Het gemiddelde pastarecept bevat 100 gr ongekookte pasta per persoon, ik beperk dit tot 70 gr. Zo heb ik nog een gaatje over voor wat broccoli.

Er gaan trouwens Carbonara recepten rond met room, volgens mij is dat in Italië niet echt de bedoeling. (Het toevoegen van zalm zal overigens ook niet behoren tot Carbonara..;))

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren (alleen de dooier)
  • 80 gr geraspte kaas 
  • 400 gr gerookte zalm
  • veel zwarte peper en zeezout
  • 2 kleine sjalotjes fijn gesneden
  • 5 teentjes fijn gehakte knoflook
  • 280 gr spaghetti
  • olijfolie

Erbij

  • 500 gr broccoli 

Snij de gerookte zalm in stukjes en zet even apart.

Bak de ui en knoflook in wat olijfolie en kook de spaghetti. Meng de kaas met veel versgemalen zwarte peper, de eidooiers en een zout.

 

Als de spaghetti net beetgaar is kan deze van het vuur. Gooi het kookvocht niet weg, bewaar een beetje. Haal de pan met ui van het vuur en doe de iets gekoelde spaghetti hierbij. Meng dit direct het kaas-eimengsel . Roer door terwijl je een eetlepel heet kookvocht toevoegt en de pan weer op laag vuur zet.

Blijf roeren! Het geheel moet zachtjes stollen in de warmte, maar we willen geen roerei. Roer als laatste de gerookte zalm door de pasta en verdeel alles over de borden.

Kruid met lekker veel versgemalen peper en eventueel wat extra zout. 

 

Voedingswaarde per portie excl. groenten

Kcal 557 C.49 F.21 P.41


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.