Home » Recepten » Knapperige Havermout Kruidnoten zonder suiker

Knapperige Havermout Kruidnoten zonder suiker

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 06:00

Knapperige kruidnoten zonder geraffineerder suikers. Heerlijk en simpel! Deze vullende havernoten snacken lekker weg en zijn gezoet met dadels en rozijnen

Dit jaar heb ik nog géén enkele kruidnoot gekocht! Een bijzondere gewaarwording voor mij. Ik ga proberen dit vol te houden tot 6 december, ik sla graag de koopjes na Sint in. Kruidnoten met korting, heerlijk!

Toch heb ik absoluut lekkere Sintsnoep-trek. Deze kruidnoten zitten vol havermout, zijn stevig en kruidig. Zo hou ik het nog wel vol tot 6 december.

 

Ingrediënten voor +/- 300 gram

  • 150 gr havermout
  • 50 gr volkorenmeel
  • 50 gr kokosolie
  • 1 ei
  • 50 gr dadels*
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el koek en speculaaskruiden
  • 5 gr bakpoeder
  • snuf zout

*Je kunt dit recept ook met enkel 100 gr rozijnen maken!

Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Week de dadels en rozijnen samen in warm water. Neem een mengkom en doe hier alle droge ingrediënten door. Dat zijn de kruiden, zout, bakpoeder, havermout en het volkorenmeel.

Doe de gewelde rozijnen en dadels in een keukenmixer en maak fijn.

Smelt de kokosolie vloeibaar en voeg deze samen met het ei toe aan het dadelmengsel. Mix tot je zo min mogelijk grove stukjes rozijnen en dadels in de smurrie ziet.

Meng vervolgens deze mix door de droge ingrediënten, roer goed door tot een geheel.

 

Neem een bakrooster met bakpapier en draai zo klein mogelijke balletjes van het deeg. Druk de balletjes een beetje plat en zet deze 20-25 minuten in de oven. 

Voedingswaarde per 100 gram

470 Kcal C.57 F.20 P.11


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.