Home » Recepten » Suikervrije Lemon Curd met honing en kokosolie

Suikervrije Lemon Curd met honing en kokosolie

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 06:00

Een Lekker fris smeersel wat overal inzetbaar is. Vrij van geraffineerde suikers, maar heerlijk gezoet. Verwerk deze suikervrije lemon curd in koekjes, cake of kwark. 

Van voedselverspilling word ik verdrietig, niks belandt hier in de vuilnisbak. Toen ik 4 porties eiwit nodig had in een recept betekende dat een zoektocht voor wat lekkers met 4 eidooiers! 

Deze lemon curd is echt geweldig, super makkelijk en zoet. De honing geeft een heerlijke smaak en het zoetstof is een prima suikervervanger. Deze 'betere' versie doet nauwelijks onder voor een klassieke lemon curd.

Smeer de suikervrije lemon curd op je pannenkoek, maak een cheesecake of doe wat in je kwark. 

Super makkelijk en echt geweldig lekker!

 

Ingrediënten voor 1 bakje suikervrije lemon curd (+/- 200 gram)

  • 4 eidooiers 
  • 80 ml citroensap
  • 25 gr kokosolie
  • 30 gr honing
  • 1 el vloeibaar zoetstof

Smelt de kokosolie samen met de honing in een steelpannetje. Zodra de kokosolie volledig is gesmolten en vermengt met de honing kunnen alle andere ingrediënten toegevoegd worden. Zet het vuur laag en blijf constant roeren in het mengsel. Na een tijdje wordt de mix wat dikker, als vla. Blijf roeren op het vuur tot de gewenste dikte. 

Proef even en voeg eventueel wat extra zoetstof toe. Zet het vuur uit en laat de lemon curd even afkoelen in de pan. Roer nog één keer lekker door en schep deze in een afsluitbaar bakje. Bewaar de lemon curd in de koelkast en eet deze binnen 5 dagen op.

 

Voedingswaarde per 30 gram (portie op de wafels)

91  Kcal C.5 F.7. P.2

100 gr. 310 kcal C.15 F.25 P.6


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.