Home » Recepten » Bietenhummus light

Bietenhummus light

Gepubliceerd op 9 december 2020 om 06:00

Deze bietenhummus is een variatie op de bekende klassieker. Er zit geen olie in. Hierdoor is het een hele slanke editie. Door biet toe te voegen krijgt de hummus een licht zoete smaak. Lekker met wat geitenkaas of iets zoutigs.

Gewone hummus is inmiddels wel bekend. In elke supermarkt liggen wel tig opties van verschillende merken. Thuis maak ik vaak ook een bakje, lekker in een bowl, salade of als dip met wortel en bleekselderij. 

 

Ingrediënten voor één bak (+/- 500 gr)

  • 200 gr gekookte biet
  • 250 gr kikkererwten 
  • 30 gr tahin
  • 50 ml citroensap
  • 1 teen knoflook
  • zout

Lek de kikkererwten uit het blik maar gooi het vocht uit het blikje niet weg.

Doe biet in stukjes, kikkererwten, knoflook, tahin en het citroensap in een keukenmachine en mix fijn. Voeg zout naar smaak toe.

Voeg nu per keer een eetlepel vocht uit het blik toe en mix het geheel nogmaals in de keukenmachine. Blijft dit herhalen tot de gewenste dikte. Proef en kruid nogmaals. Meestal doe ik nog wat extra citroensap en zout door de hummus. 

Laat even door mixen en klaar is je bietenhummus!

 

Voedingswaarde  per 100 gr. 115 Kcal C.10 F.5 P.5

(Leuk vergelijk, één van de bekendere merken is per 100 gram 312 Kcal C.6 F.30 P.6) ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.