Home » Recepten » Gebakken Havermout uit de oven

Gebakken Havermout uit de oven

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 06:00

Deze gebakken havermout is stevig en zoet. Net weer een variatie op het bekende bakje havermoutpap. Erg lekker met wat honing of esdoornsiroop.

Door alle ingrediënten van je gebruikelijke havermoutpap op een iets andere wijze te bereiden krijg je een totaal andere beleving. Met deze gebakken havermout heb ik soms het idee dat ik met een lekkere koek aan ontbijten ben. Even geduldig wachten tot de oven het werk heeft gedaan en aanvallen maar. 

 

Ingrediënten voor twee porties

  • 80 gr grove havermout
  • 1 banaan
  • 2 scoops eiwitpoeder (vanille)
  • 2 th kaneel
  • 1/2 th bakpoeder
  • snufje zout 
    • optioneel 50-100 gr geraspte wortel
    • 1/2 th vanille aroma

Verwarm de oven op 200 graden.

Maak een eiwitshake met het eiwitpoeder en 180 ml water. Roer het zout, kaneel en bakpoeder door de grove havermout.

Prak de helft van de banaan met een vork en roer deze door de eiwitshake.

Neem een ovenschaal of bakvorm en doe hier beide mengsel in. Roer even door en verdeel de andere helft van de banaan in plakjes over de bovenkant. 

Bak deze havermout  20-25 minuutjes in de oven. Laat even afkoelen en aanvallen maar! 

 

Voedingswaarde per portie (1/2)

317 Kcal C.37 F.5 P.29


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.