Home » Recepten » Pastasalade met tonijn en gorgonzola

Pastasalade met tonijn en gorgonzola

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 06:00

De combinatie pittige gorgonzola en zachte tonijn is verrassend lekker. Veel verschillende smaken en niet ingewikkeld.

De pasta in deze salade kan je natuurlijk vervangen door quinoa of zelfs wat rijst. Ik gebruik extreem grote pasta wokkels, kleine macaroni vind ik niet lekker in een salade. Penne kan, maar kijk vooral wat je nog hebt liggen in de keukenkastjes.

 

Ingrediënten voor één salade

  • 40 gr pasta (ongekookt)
  • 30 gr gorgonzola
  • 30 gr rucola
  • 60 gr tonijn op waterbasis (1/2 blikje)
  • 30 gr zongedroogde tomaatjes
  • 1/4 rode ui
  • 10 gr pecannoten
    • zout, peper en balsamicoazijn

Snij de ui in dunne ringetjes en de gorgonzola in blokjes. Kook de pasta volgens de instructies op het pak beetgaar.

Neem een diep bord en doe hier alle ingrediënten in. Eerst wat rucola en pasta, vervolgens de rest in volledige willekeur.

 

Voedingswaarde totaal

456 Kcal C.39 F.23 P.21


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.