Home » Recepten » Sushi Bowl met Gerookte Zalm, Mango en Avocado

Sushi Bowl met Gerookte Zalm, Mango en Avocado

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 06:00

Voor Sushi mag je mij wakker maken, maar niet voor het maken van de rollen. Lekker hoor, maar wat een gedoe. Deze bowl smaakt net zo lekker en is extreem makkelijk.

Natuurlijk is dit anders dan echte sushi, maar zeg eerlijk alle facetten zijn aanwezig. De rijst koken en aanmaken kost misschien de meeste minuten, maar het mag geen naam hebben.

 

Ingrediënten voor één bowl

  • 100 gr zalm (gerookt of vers allebei heerlijk)
  • 80 gr mango blokjes
  • 60 gr slamix 
  • 50 gr sushirijst (ongekookt)
    • 1/2 el rijstazijn, 1/2 th zout, druppels zoetstof
  • 50 gr avocado
  • 50 gr edamame
  • 1 norivel, in reepjes geknipt
    • dressings: sojasaus en wasabi naar smaak

Spoel de sushirijst goed af tot het water helder is. Kook deze zachtjes in een laagje water. Kijk op het pak voor de specifieke instructies van jouw type. Roer het zout, rijstazijn en zoetstof door de bereide rijst. Zet even apart.

Neem een diep bord en doe hier eerst een bodem sla in. Verdeel hier vervolgens alle andere ingrediënten over.

Meng wat sojasaus en wasabi samen tot heerlijke (pittige) dressing. Ik vind het heerlijk als de wasabi doorbrandt in de neus. #freak

 

Voedingswaarde totaal

560 Kcal C.57 F.19 P.35


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.