Home » Recepten » Aziatische Zoete Aardappelsoep

Aziatische Zoete Aardappelsoep

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 06:00

Zoete aardappelen zijn enorm veelzijdig. Eerder heb ik ze als eens gebruikt in mijn brownie fudge. nu een lekkere kom soep voor de lunch.

Een lekkere warme kop soep is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen. Deze zoete aardappelsoep is pittig, kruidig, zoet, heerlijk en simpel te maken. Als je meer van een romige soep houdt is  een scheutje kokosmelk door deze soep ook erg lekker.

 

Ingrediënten voor 2 flinke kommen

  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 rode peper*
  • 2-3 tn knoflook
  • 15 gr gember
  • 1 bouillonblokje

Kruiden

  • 1/2 th kurkuma, komijn, koriander
  • 1-2 el vissaus (zout kan ook!)
  • koriander voor de liefhebber

Snij ui, rode peper, knoflook en gember fijn. Snij de zoete aardappel in blokjes.

Verwarm een eetlepel olie in een steel/soeppannetje en bak de ui, gember en peper ongeveer 3 minuutjes. Bak de knoflook hierna even mee en voeg alle kruiden en de zoete aardappelen toe. Roer goed door en verkruimel het bouillonblokje over de pan. Schenk nu 400-500 ml water in de pan tot de aardappelen net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat dit op een zacht vuurtje 20 minuten koken.

Laat de soep hierna even afkoelen en pureer deze met een staafmixer. Proef of er nog wat vissaus of zout bij moet.

Ik eet soep altijd één dag na bereiding. Eetsmakelijk!

 

*Geen pittige eter? Een halve peper kan ook, of vervang deze in z'n geheel voor wat chilipoeder.

Voedingswaarde totaal

264 Kcal C.60 F.3 P.5


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.