Home » Recepten » Volkoren Bananenbrood

Volkoren Bananenbrood

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 06:00

Wanneer ik brood koop kies ik altijd voor de volkoren variant. Dus waarom doe ik dit dan niet ook bij bananenbrood? Zie hier de uitkomst!

Dit bananenbrood is lekker basic. Heb je geen volkorenbloem dan kan dit recept ook prima met de witte/gewone versie. Zorg er wel voor dat je bananen al lekker bruin en rijp zijn, des te zoeter is je bananenbrood. 

Ik vind het nog lekkerder om wat extra zoetstof toe te voegen, gewoon omdat het kan. Uit dit brood haalde ik 12 lekkere dikke snack plakken. Je kunt ze makkelijk wat dunner snijden als je wilt.

 

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr volkorenbloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 th bakpoeder
  • snuf zout
  • druppels zoetstof

Kruiden (optioneel naar smaak)

  • kaneel, koek- en speculaas

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen met een vork fijn in een beslagkom. (hou eventueel twee dunne stroken banaan apart om mee te bakken over de bovenzijde)

Roer de eieren door het bananenprakje, maak het mengsel klontvrij. Voeg vervolgens alle overgebleven ingrediënten toe. Roeren en mixen tot alle klontjes verdwenen zijn. 

Neem een cakeblik met hierin een bakpapier. Stort het bananenbeslag in de vorm en leg eventueel de plakken banaan over de bovenzijde.

Bak het brood in 50-55 minuten in de oven. Iedere oven is anders, het brood is klaar wanneer een satéprikker schoon uit de binnenzijde komt.

 

Laat het brood goed afkoelen en snij het in plakken. Bewaar het brood in een afgesloten bakje in de koeling.

 

Voedingswaarde per plak (1/12)

112 Kcal C.16 F.3 P.4


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.