Home » Recepten » Stickey Tempeh

Stickey Tempeh

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 06:00

Even wegkijken bij het laagje olie in de pan. Ik heb het geprobeerd zonder zonder olie, niet doen. Airfryer dan? Nee, dit is beter! Deze knapperige stickey tempeh moet zo zijn.  

Tempeh heb ik nooit echt lekker gevonden. Altijd net niet smakelijk genoeg. Met dit recept van mijn nicht maak je tempeh wél lekker. Het geheim? Niet krenterig doen met de olie in de pan. Knapperig bakken die hap!

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 100 gr tempeh
  • olie*

Saus

  • 2 el ketjap manis
  • 1 th sambal (badjak)
  • 1 tn knoflook
  • 1 th sesamolie
  • 1 th komijnpoeder
  • 1 th gemberpoeder

Pers het knoflookteentje uit en mix deze met alle ingrediënten voor de saus samen. Zet even apart.

Snij de tempeh in kleine reepjes of blokjes. Verwarm een laagje olie in de pan. Overal moet klein laagje zitten, net geen droge delen. Voeg de tempeh toe zodra de olie heet is. Bak de tempeh mooi bruin en krokant. Haal de gebakken stukjes uit de pan en laat deze goed uitlekken op een bord met 2 lagen keukenpapier. Schud het bord met stukjes om zoveel mogelijk olie op te vangen.

Meng de knapperige tempeh met de saus mix. Klaar is de stickey tempeh! Gebruik deze tempeh in de salade of eet het op een broodje met wat peper en zuur.

 

Voedingswaarde totaal*

285 Kcal C.12 F.20 P.13

Veel olie is uitgelekt, toch heb ik flink wat meegerekend. Lastig in schatten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.