Home » Recepten » Eenpansgerecht! Risotto met Kip en Chorizo

Eenpansgerecht! Risotto met Kip en Chorizo

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 06:00

Dit lekkere pannetje vloekt met 'echte' risottorecepten. Paella mag het vast ook niet genoemd worden. Het is lekker, vol verschillende smaken en erg makkelijk. 

Dit gerecht maakte ik vroeger geregeld wanneer er vrienden kwamen eten. Een makkelijke en smakelijke pan vol. Lekker om te serveren met een salade of andere kleine hapjes.

 

Ingrediënten

  • 400 gr kippendij
  • 200 gr risottorijst
  • 100 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2-3 tn knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 bouillonblokje
  • 300 gr broccoli roosjes
  • 100 gr doperwten (diepvries)

Kruiden

  • 1/2 th  komijn, gerookte paprika, oregano
  • Optioneel wat verse peterselie 

Neem een grote braadpan en maak 400 ml bouillon met één blokje. Snij iedere kippendij in 3-4 stukken. Bak deze rondom aan in een klein beetje olie. Haal de kip eruit.

Doe in dezelfde pan de fijngesneden chorizo en ui . Bak wat vet op middelhoog vuur uit de chorizo. Voeg ook de paprika, kruiden en knoflook toe en bak deze even mee op een iets lager vuurtje. Bak de risottorijst even mee en blus het geheel af met een beetje bouillon. Schraap de bodem voorzichtig schoon en voeg vervolgens de helft van de bouillon en de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat dit op een zacht vuurtje 15 minuutjes pruttelen. Roer geregeld door en voeg de rest van de bouillon toe als het geheel droger wordt. Doe in de laatste 5 minuten de broccoli en doperwten in de pan. Even mee garen en klaar is de risotto.

Serveer de risotto met wat rucola en strooi nog wat peterselie over het geheel.

 

Voedingswaarde per portie (1/4)

492 Kcal C.49 F.18 P.37


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.