Home » Recepten » Chiapudding met overnight oats en sinaasappel

Chiapudding met overnight oats en sinaasappel

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 06:00

Een kleine variatie op de bekende overnight oats. Lekkere chiapudding met frisse sinaasappels!

Het dagelijkse bakje kwark vraagt soms om wat variatie. Chiapudding puur vind ik niet heel spannend, maar in combinatie met wat fruit en havermout vind ik het erg lekker.

 

Ingrediënten voor 2 porties sinaasappel chiapudding

  • 20 gr chiazaad
  • 60 gr havermout
  • 200 ml ongezoete sojamelk
  • 2 sinaasappels

De voorbereiding voor deze snack begint de avond van te voren. Doe het  chiazaad in een bakje met wat water en roer dit rustig door. Blijf roeren tot je merkt dat het 'water' wat dikker begint te worden. Laat dit één nachtje trekken. Ik schud en roer af en toe, door de avond heen nog wat rond in het bakje om eventuele klontjes te voorkomen. Voeg eventueel wat water toe.

Meng ook de havermout en het melk samen. Roer dit door en laat dit ook een nachtje staan.

De volgende dag is het een kwestie van hip stapelen. Begin met een laagje havermout, gevolgd door wat kleine stukjes sinaasappel. Doe hier de chiapudding op en sluit af met de laatste stukjes sinaasappel

 

Voedingswaarden per portie (1/2)

 257 Kcal C.35 F.7 P.9


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.