Home » Recepten » Gegratineerde visschotel met krieltjes

Gegratineerde visschotel met krieltjes

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 06:00

De makkelijke maaltijd voor de doordeweekse dag. Laat de oven het werk doen en er is weinige vuile vaat. 

Weinig vuile vaat en de oven doet het werk. Een ideale maaltijd voor de doordeweekse (werk)dag. Eet deze gegratineerde vis met een lekkere groene salade. De pangasius kan ook prima vervangen worden, neem bijvoorbeeld wat kabeljauw of heek. Kies voor een lekkere stevige witvis. 

 

Ingrediënten voor 3 porties 

  • 3 pangasiusfilets
  • 150 gr magere kwark
  • 100 gr gerookte zalm
  • 3 lente uitjes
  • 700 Gr gekruide krieltjes
  • 45 gr 30+ kaas geraspt

Kruiden

  • zout, peper en knoflookpoeder

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg de pangasiusfilets in de ovenschaal en besmeer deze met de kwark. Kruid met peper, zout en knoflookpoeder. 
Verdeel vervolgens de gerookte zalm in stukjes over de filets, strooi de lente-uitjes hierover, gevolgd door de krieltjes en sluit af met de geraspte kaas.

 

Zet de schaal 20-25 minuten in de oven. 

Voedingswaarde per portie (1/3)

466 Kcal C.44 F.11 P.45


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.