Home » Recepten » Pittige Kipsalade met Sambal Badjak

Pittige Kipsalade met Sambal Badjak

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 06:00

Een heerlijke pittige mix! Laat wederom de supermarkt-bakjes links liggen en ga voor deze simpele salade. Vol eiwit, smaakvol en koolhydraatarm.

Wie mij al iets langer volgt kent misschien al de Gezonde kipsaté salade. Nooit meer kant-en-klaar!. Dit is het pittige neefje van dat recept. Het zelfde idee, maar dan met sambal in plaats van pindakaas.

 

Ingrediënten voor 1 bak (+/-600 gram)

  • 500 gr kipfilet
  • 1 bouillonblokje
  • 1/4 rode ui
  • 100 gr sambal badjak
  • 50 gr Remia friteslijn
  • peper en zout

 

Doe de kipfilet in een pan met bouillon en kook deze in 15  min zachtjes gaar.

Haal de kip uit de pan en gooi de pan met bouillon niet weg. Zodra de kip iets is afgekoeld kan je deze met behulp van twee vorken gaan plukken.

Doe de geplukte kip samen met de overgebleven ingrediënten in een kom en roer door. 

Voeg naar smaak en substantie wat bouillon toe en proef of er nog wat extra sambal bij moet. Klaar is je pittige kipsalade!

 

Deze mix is lekker op brood, wrap of in een salade (zie foto).

 

Voedingswaarde per portie 100 gram

146 Kcal C.3 F.2 P.19


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.