Home » Recepten » Eiwitrijke sinaasappelcake

Eiwitrijke sinaasappelcake

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 06:00

Een frisse en luchtige cake zonder toegevoegd suiker. Laat het vooral niet bij één plakje maar neem ruim van deze Eiwitrijke SInaasappelcake.

Door het gebruik van amandelmeel en kokosmeel is deze sinaasappelcake ook glutenvrij. Een lekkere luchtige en frisse cake, deze stilt je zoete snack-trek.

 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
  • 100 gr magere kwark
  • 30 gr kokosmeel
  • 30 gr amandelmeel
  • 30 gr  vanille whey
  • 2 el zoetstof
  • 1 el kaneel
  • 1 th bakpoeder
  • 1/2 th vanille aroma 
  • snuf zout
  • 10 gr amandelschaafsel

Verwarm de oven op 190 graden.

Schil en snij één van de sinaasappels in kleine blokjes en pers en rasp de ander uit boven een beslagkom. Rasp alleen het oranje van de schil, het wit is bitter.

Meng alle ingrediënten (behalve het amandelschaafsel) samen in een kom. Roer goed door tot een mooie egale mix.

Doe de mix in een cakevorm met bakpapier of anti-aanbakspray. 

Leg het amandelschaafsel op de bovenkant en bak de cake 60 minuten in het midden van de oven. 

Als de bovenzijde te bruin lijkt de worden kun je deze afdekken met wat aluminiumfolie.

Laat de cake goed afkoelen voor het aansnijden.

Voedingswaarde per plak (1/12)

65 Kcal C.4 F.3 P.5

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.